Pui fript cu unt aromat

Friptura de pui la cuptor_MG_0227

Ingrediente
1 pui griller sau 8 pulpe de pui
50 g unt
½ linguriță oregano
½ linguriță cimbru
1 salată verde sau ½ varză albă
1 lingură ulei de măsline
2 linguri oțet de mere
½ legătură mărar
piper
sare

Preparare
1. Speli puiul și îl usuci folosind un șervet. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, cu oregano, cimbru, sare și piper după gust. Ungi uniform puiul cu această pastă și îl așezi într-un vas termorezistent, cu puțină apă. Dacă îți rămâne unt aromat, îl introduci în interiorul puiului.
2. Acoperi vasul cu folie de aluminiu sau, dacă este suficient de adânc, cu propriul capac termorezistent. Introduci puiul în cuptorul încins, la foc mijlociu, pentru 30-40 de minute.
3. Scoți vasul din cuptor, îndepărtezi folia sau capacul și dai din nou friptura la cuptor, pentru 10 minute, pentru ca puiul să se se rumenească frumos.
4. În timp ce se prepară carnea, pregătești salata, pe care o asezonezi cu oțet, ulei și mărar tocat, chiar înainte de a o servi.

Viorica Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *