Pui la cuptor, cu oțet balsamic

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
1 pui întreg
8 fire rozmarin proaspăt sau 1 lingură rozmarin uscat
1 căpățână mică de usturoi
1 lingură ulei de măsline
¼ cană oțet balsamic
½ linguriță zahăr brun
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli bine puiul în interior, cât și la exterior și îl cureți de piele. Introduci 2 fire de rozmarin în interiorul puiului.
2. Cureți și zdrobești usturoiul. Tai mărunt rozmarinul rămas și îl amesteci cu usturoiul. Ungi puiul cu uleiul de măsline, apoi îl presari cu mirodenii.
3. Așezi puiul într-o tavă cu apă și îl coci la foc mic, în cuptorul preîncălzit. Din când în când, stropești puiul cu sosul din tavă, iar spre sfârșit îl presari cu sare. Când s-a rumenit, îl scoți din cuptor și îl așezi pe un platou.
4. Încălzești oțetul balsamic și dizolvi în el zahărul brun. Porționezi puiul, îl stropești cu oțetul balsamic și îl servești la masă imediat.

8 porții
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Loredana Burbulea, Bacău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *