Pui marocan

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
4 pulpe mici de pui
2 cepe
2 legături frunze de țelină
1 ardei gras
2 roșii
1 lingură semințe de chimen
100 g stafide
100 g măsline
4 linguri pastă de roșii
4 cartofi
4 linguri smântână
piper
sare

Preparare
1. Cureți pulpele de pui de pieliță, le speli și le așezi într-o tavă mare. Cureți și speli ceapa, frunzele de țelină și ardeiul. Tai ceapa mărunt, ardeiul în cubulețe, iar verdeața mărunt. Decojești roșiile și le tai în cubulețe.
2. Pui legumele, stafidele și măslinele peste pulpe, presari chimen și sare după gust, apoi torni pasta de roșii dizolvată în 200 ml apă. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
3. Îndepărtezi folia de aluminiu, stropești pulpele cu sosul din tavă și lași tava la cuptor pentru încă 25 de minute fără să o acoperi, pentru ca sosul și puiul să se rumenească.
4. În timp ce puiul este la cuptor, speli cartofii, îi înțepi cu furculița și îi coci în cuptor.
5. Lași puțin cartofii copți să se răcorească, apoi îi cureți de coajă. Servești câte o pulpă de pui cu sos de legume și garnitură de cartofi stropiți cu smântână.

4 porții
1 h 10 min

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *