Pui oriental

Ingrediente

  • 2 ½ kg piept și pulpe de pui dezosate
  • 500 g ardei grași diferit colorați
  • 200 g broccoli
  • 1 pachet (500 g) orez cu legume congelate
  • 200 g unt
  • 50 ml ulei
  • zeama de la 2 lămâi
  • 10 ml sos chili
  • piper alb măcinat
  • sare

Preparare
1. Speli pieptul și pulpele și le porționezi. Amesteci zeama de lămâie cu sosul chili, sare și piper după gust. Stropești carnea de pui cu acest amestec și o lași să se marineze timp de 10 minute.
2. Pui la fiert 1 litru apă, iar când clocotește, adaugi orezul cu legume congelate și o linguriță sare. După 5 minute, le scurgi.
3. Cureți și speli legumele. Tai ardeii grași în rondele, iar broccoli îl desfaci în buchețele. Încingi untul într-o tigaie și călești legumele până se înmoaie. Le scoți pe o farfurie și le păstrezi la cald. În untul rămas, pui la călit orezul cu legume. Sărezi și condimentezi după gust atât garnitura de legume, cât și orezul.
4. Într-o altă tigaie, încingi uleiul și prăjești bucățelele de carne până se rumenesc.
5. Repartizezi în farfurii carnea și garnitura. Dacă dorești, asezonezi preparatul cu ketchup picant sau sos tabasco.

Mihai Pop, București

12 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *