Pui Perpignan

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Perpignan, localitate aflată în sud-estul Franței, în vecinătatea graniței cu Spania, este de mai bine de un veac vestită pentru comerțul cu ulei de măsline și vin.

Ingrediente
12 ciocănele de pui
5 roșii
12 măsline negre
2 cepe
2 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 foaie de dafin
cimbru uscat
200 ml vin alb
câte 3 linguri supă și untdelemn
20 g unt
1 praf de zahăr
sare
piper

Preparare
1. Cureți usturoiul și ceapa, apoi le tai mărunt. Opărești roșiile, le decojești și le toci. Încingi uleiul într-o cratiță și călești bucățile de pui, întorcându-le pe toate părțile. Le scoți pe o farfurie și, în uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul, până devin aurii.
2. Adaugi ciocănelele, zahărul, foaia de dafin, cimbru, sare și piper după gust, roșiile și stingi cu vin alb diluat cu supă și apă cât să acopere ingredientele. Lași să fiarbă la foc mediu, ½ oră.
3. Cu 10 minute înainte ca mâncarea să fie gata, pui măslinele și untul. Servești alături de cartofi natur sau paste mărunte.

Camelia Irimia, Iași

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *