Pui picant cu smântână

Foto: Elena Tănăsescu
Foto: Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
1 pui de 1 kg
100 g ulei sau untură
200 g ceapă
300 g roșii în bulion sau 250 ml suc de roșii
1 căpățână de usturoi
100 g smântână
1 ardei iute sau ½ linguriță boia
sare

Cum procedezi:
1. Cureți ceapa, usturoiul, ardeiul iute și decojești roșiile. Speli puiul, îl cureți și îl porționezi. Sărezi puțin bucățile de pui și le înăbuși cu uleiul și 100 ml apă până când se pătrund bine. Scoți carnea pe un șervet de hârtie și le păstrezi la cald.
2. În uleiul rămas înăbuși în continuare ceapa și ardeiul tocate mărunt. Adaugi roșiile mărunțite împreună cu bulionul în care au fost conservate și 150 ml apă. Când sosul s-a îngroșat, torni smântâna amestecată cu făina și 50 ml apă și îl lași să mai fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
3. Așezi în farfurii porțiile de carne, repartizezi sosul și servești puiul cu mămăliguță caldă alături.

Sfatul meu: În zona noastră, puiul se gătește folosind untură. Dacă nu ai probleme de sănătate și ai untură de la tăiatul porcului, prăjește așa cum obișnuim noi,e mai gustos.

6 porții
Timp de preparare: 40 minute

Maria Buzenchi, Muncelul de Sus, jud. Iași



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *