Pulpă de miel all’abruzzese

Ingrediente

  • 2 kg pulpă de miel
  • 700 g ceapă
  • 3 ardei iuți
  • 6 căței de usturoi
  • 3 linguri rase tarhon
  • 75 ml vin alb sec
  • 3 conserve (a câte 400 g) roșii decojite
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai ceapa în cuburi mari și ardeii în fâșii lungi. Tai roșiile în felii.
2. Speli carnea, o cureți de pielițe și o condimentezi. O rumenești pe toate părțile, într-o tigaie cu 50 ml ulei încins.
3. Separat, într-o cratiță înaltă, cu 2 linguri ulei, călești la foc mijlociu ceapa, ardeii iuți, usturoiul și tarhonul, până când legumele se înmoaie. Stingi cu vinul, adaugi roșiile și le lași să fiarbă împreună, timp de 10 minute.
4. Așezi carnea peste amestecul de legume și le condimentezi. Stropești pulpa cu uleiul rămas, torni puțină apă și acoperi cratița cu un capac. O introduci în cuptor, la foc mic, pentru 4 ore. Din când în când, scoți cratița și ungi carnea cu sosul care se formează, completând, după nevoie, cu apă.
5. Porționezi carnea de miel în farfurii și o aduci la masă împreună cu sos și mămăligă.
Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman
Știai că…
…Abruzzo este o regiune situată în centrul Peninsulei Italice? Este divizată în alte patru provincii, trei dintre ele având ieșire la Marea Adriatică. Regiunea se remarcă prin vinurile de calitate și prin producția de ulei de măsline.
10 porții
4 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *