Pulpă de miel umplută cu brânză

pulpa miel umpluta_21

Ai nevoie de:
1 pulpă de miel fără os
200-300 g brânză de oaie
100 ml ulei de măsline
1 linguriță praf de usturoi
1 ceapă uscată mică sau 1 legătură ceapă verde
1 lingură cimbru mărunțit
sare
piper
Pentru marinată:
1-2 pahare vin roșu
2 foi de dafin
2 linguri oțet
sare
piper
cimbru

Cum procedezi:
1. Amesteci ingredientele pentru marinată într-un castron. Speli carnea, o cureți de pielițe și o pui în castron, acoperită cu marinată, pentru cel puțin 2 ore. Scoți carnea și o usuci cu un șervet, apoi o tai în bucăți de mărimea unui șnițel, groase de 2-3 cm. Crestezi pe grosime fiecare bucată, astfel încât să obții un buzunar mai adânc.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt, iar brânza o dai pe răzătoarea mică. Le amesteci cu 50 ml ulei, cimbrul și praful de usturoi. Sărezi și piperezi după gust și amesteci energic până capătă consistența unei creme. Cu această compoziție umpli buzunarele bucăților de carne și le prinzi cu scobitori.
3. Frigi bucățile de pulpă pe grătarul încins, uns cu uleiul rămas. Le servești cu salată verde și cartofi natur, presărați cu pătrunjel proaspăt tocat sau cartofi copți în folie de aluminiu.

Paula Cândea, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *