Pulpă de porc cu alune

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg pulpă de porc
100 g alune sărate decojite
2 cepe
1-2 linguri sos de soia
1 linguriță scorțișoară măcinată
2-3 linguri ulei
1 vârf de cuțit sare

Cum procedezi:
1. Speli pulpa și o porționezi după preferință, în bucăți mai mari sau mai mici. Presari carnea cu sare și scorțișoară.
2. Înăbuși carnea cu uleiul și puțină apă. Torni câte puțină apă și continui să o înăbuși acoperit, până când carnea este aproape gata.
3. Între timp cureți ceapa, o tai în sferturi și o pui la înăbușit împreună cu pulpa. Spre sfârșit, adaugi alunele și sosul de soia și mai lași cratița pe foc 5-10 minute.
4. Scoți ceapa și 2 linguri cu alune și le mixezi până se formează un sos mai consistent. Așezi pe un platou cald carnea, cu sosul și alunele deasupra.

Sfatul meu: Nu presăra carnea cu mai multă sare, deoarece atât alunele, cât și sosul de soia sunt sărate. Este de preferat să-i lași pe cei care consumă friptura să-și săreze porția după gust.

6 porții
Timp de preparare: 35 de minute

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *