Pulpe de pui cu linte și parmezan

Pupe de pui cu linte si parmezan_IMG_8807

Ingrediente
400 g linte verde
2 căței de usturoi
1-2 foi de dafin
1 linguriță oregano
4 pulpe de pui
3 linguri ulei
100 g parmezan
4 linguri zeamă de lămâie
50 g iaurt
1 linguriță boia
piper
sare

Preparare
1. Pui lintea la înmuiat timp de 5 ore, apoi o scurgi și o fierbi ½ oră, la foc mic, în apă ușor sărată, împreună cu oregano și foile de dafin. Boabele trebuie să rămână întregi.
2. În acest timp, presari carnea cu piper, boia și puțină sare și le înăbuși cu uleiul și puțină apă, întorcându-le pe ambele părți, până se pătrund.
3. Scurgi lintea fiartă, o amesteci cu zeama de lămâie și o așezi într-un vas termorezistent. Pui deasupra pulpele de pui și usturoiul, stropindu-le cu sosul rămas de la înăbușit.
4. Razi deasupra parmezanul, acoperi vasul cu o folie de aluminiu și îl introduci în cuptorul cald, pentru 30 de minute. Le consumi imediat, stropite cu iaurt.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

4 porții
6 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *