Pulpe de pui cu mere și ceapă

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
4 pulpe mici de pui
1 crenguță de busuioc
10 mere verzi, acrișoare
8 cepe
70 ml ulei
sare
piper

Preparare
1. Speli pulpele, apoi le crestezi puțin, ca să se pătrundă mai repede și le freci cu sare și piper. Înainte de această operațiune, le poți curăța de piele întrucât aceasta este dăunătoare sănătății sau le lași acoperite cu pielea, care va proteja carnea să nu se usuce și le cureți de piele înainte de a le consuma.
2. Așezi pulpele într-un vas termorezistent uns cu ulei. Speli merele și le tai în felii mai groase. Cureți ceapa, o speli și o tai în rondele. Așezi merele peste pulpe și, deasupra, un strat de rondele de ceapă.
3. Stropești cu uleiul, acoperi vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac și îl introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C, pentru cuptorul electric).
Coci preparatul timp de 25 de minute, după care îndepărtezi folia și continui să îl coci pentru 5-10 minute, până când merele se rumenesc frumos.

Paula-Iulia Peșteșan, Cenad, jud. Timiș

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *