Pulpe de pui cu sos de vișine

Ingrediente
  • 2 pulpe de pui
  • 350 ml supă de legume 
  • condiment din legume uscate
  • ½ kg vișine
  • puțin unt
  • 25 g făină
  • 200 g smântână
  • sare
  • 50 g zahăr
 
Preparare
1. Speli pulpele și le așezi într-un vas rezistent la microunde. Le presari cu condimente și sare după gust și le introduci în cuptorul reglat pe funcția grill timp de 7 minute. Scoți vasul, întorci pulpele pe partea cealaltă și continui să le coci timp de 8 minute.
2. În timp ce se coc pulpele, speli vișinele și le cureți de codițe și sâmburi. Caramelizezi zahărul și stingi cu 100 ml supă. Topești într-o cratiță untul, presari făina, amesteci și torni treptat supa rămasă, omogenizând energic. Când sosul s-a îngroșat, adaugi vișinele, siropul de zahăr ars, iar după câteva clocote, smântâna și sare după gust. Continui fierberea la foc mic, pentru 2-3 minute. 
Servești pulpele cu sosul de vișine.
 
Emilia Gâlcă, Mioveni, jud. Argeș
 
4 porții
25 min
 
Sfatul nostru
După expirarea timpului, verifică dacă pulpele sunt coapte. Adaptează timpul de coacere în funcție de particularitățile cuptorului tău cu microunde. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *