Răcitură din tacâmuri de curcan

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
1 kg tacâmuri de curcan
2 bucăți rasol de vacă
1 căpățână de usturoi
3 morcovi întregi
2-3 gogoșari murați
sare
piper boabe
2 foi de dafin

Preparare
1. Speli tacâmurile și rasolul de vacă și le pui la fiert într-un vas mare, împreună cu 8 l de apă. Le fierbi la foc mic, în vasul descoperit. Când lichidul a ajuns la jumătate, adaugi morcovii curățați și spălați și o lingură de sare.
2. Când carnea se desprinde cu ușurință de pe os, iei oala de pe foc. Scoți morcovul și carnea. Tai morcovul în rondele, iar carnea curățată de oase și pielițe, în cubulețe și le repartizezi în mod egal în castronele. Decorezi fiecare farfurie cu gogoșar murat.
3. Probezi într-o lingură dacă supa răcită complet se leagă. Dacă nu se leagă, continui fierberea la foc mic și faci din nou proba, când mai scade.
4. Iei vasul de pe foc și adaugi usturoiul zdrobit. Acoperi vasul cu un capac, iar după 10 minute strecori supa de 2 ori. Torni puțină supă în fiecare vas și dai la rece până se întărește. Continui să adaugi supa în straturi, astfel încât decorul să se păstreze cât mai estetic.
5. Păstrezi răcitura în frigider toată noaptea. A doua zi, lași castronelele la temperatura camerei 10-15 minute și răstorni aspicul în farfurii.
Tudorița Mihai, BucureștiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *