Râșcovi fripți, cu sos și parmezan

Rascov_ 836

Ai nevoie de:
500 g râșcovi
300 ml supă de carne
1 salată verde
1 cățel de usturoi
9 linguri oțet de 4°
1 linguriță boia dulce
2 linguri bulion
150 g parmezan
câte ½ legătură pătrunjel și mărar
2 linguri ulei
sare

Cum procedezi:
1. Pentru sos, fierbi la foc mic, până scade la jumătate, supa de carne cu oțetul diluat, salata tăiată fideluță și boiaua. La sfârșit adaugi usturoiul zdrobit și bulionul, apoi lași să mai dea în câteva clocote. Pasezi sosul și îl păstrezi cald, pe plită, până când frigi ciupercile.
2. Cureți râșcovii, îi speli și îi opărești timp de 2-3 minute, apoi îi lași la scurs în sită. Îi usuci cu un șervet și îi așezi pe grătarul uns cu ulei. Frigi ciupercile pe ambele părți, apoi le scoți pe o farfurie, le presari cu verdeață tocată mărunt și parmezan ras și le sărezi după gust. Le servești la masă cu sosul cald.

Maria Bondar, Oradea

Sfaturile noastre!
Când ieși la iarbă verde, culege râșcovi din pădurile de fag sau brad. Sunt ciuperci comestibile de culoare portocaliu-cărămizie, cu picioruș galben-portocaliu, iar când le rupi secretă un latex. Dacă nu le găsești, înlocuiește-le cu alte ciuperci comestibile cu pălăria mare, iar în loc de parmezan folosește cașcaval.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *