Rasol de macrou cu sos de hrean

Ingrediente
  • 1 kg macrou congelat
  • 1 linguriță condimente pentru pește: salvie, rozmarin, ienupăr, tarhon, busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri oțet
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • sare

Preparare
1. Porționezi macroul cât este înghețat, căci e mai ușor de tăiat. Îl cureți bine, îl speli și îl lași la decongelat.
2. Fierbi într-un vas apă cu puțină sare, foaia de dafin și condimentele pentru pește. Când clocotește, pui bucățile de macrou pregătite și le fierbi timp de 15-20 de minute, la foc mijlociu.
3. Scoți feliile de rasol la scurs, pe un tocător, apoi le așezi pe un platou. 
4. Cureți hreanul, îl speli și îl dai pe răzătoarea mică. Fierbi oțetul cu vinul și zahărul. Opărești hreanul cu acest amestec, adaugi zeama de lămâie și sare după gust.
Aduci rasolul la masă alături de sosieră, în care ai pus sosul de hrean. 

Maria Iosip, Doja, jud. Galați

8 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *