Rasol de pui cu sos alb

Rasol de pui cu sos de marar_MG_9659_

 

 

 

 

 

1 porție conține:
270 kcal
25 g proteine
15 g lipide
5 g glucide

Ingrediente

  • 500 g ciocănele de pui fără piele
  • 1 morcov
  • 100 ml lapte
  • 10 g făină
  • 5 g unt
  • 1 legătură mărar
  • 1 praf de nucșoară

Preparare
1. Pui la fiert ciocănelele, în apă clocotită. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi adaugi în oală și morcovul.
2. Pentru sos, dizolvi făina în laptele rece și le pui la fiert împreună, la foc mic, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe. Când sosul alb s-a îngroșat, adaugi nucșoara, untul și mărarul fin tocat. Stingi focul după câteva clocote.
3. Servești ciocănelele calde, cu sosul alb deasupra, decorând porția cu felioare de morcov.

Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău

4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *