Rasol de vită cu garnitură de cartofi umpluți cu legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
750 g rasol de vită
1 ceapă (100 g)
1 țelină mică (80 g)
2 morcovi (100 g)
8 cartofi (800 g)
1 ardei gras (75 g)
1 dovlecel tineri (100 g)
1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
1 lămâie,
1/2 legătură pătrunjel
câteva fire de busuioc
2 linguri ulei (de preferință de măsline)
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi rasolul timp de 1-1 1/2 ore, în apă ușor sărată. Cureți și speli legumele, mai puțin cartofii, și le pui la fiert împreună cu rasolul, pentru 15 minute.
Separat fierbi cartofii în coajă. Tai legumele rămase după preferință.
2. Cureți cartofii de coajă după ce s-au mai răcorit, îi tai în jumătate și le îndepărtezi miezul cu ajutorul unei lingurițe, lăsând un strat exterior de aproximativ 1 cm.
3. Umpli cartofii cu legume și porționezi rasolul. Le așezi într-o
tavă unsă cu 1 lingură de ulei de măsline, le stropești cu uleiul rămas, presari sare după gust și le introduci în cuptor pentru 10-15 minute.
Dacă dorești, stropești cu zeamă de lămâie rasolul și cartofii
umpluți și presari cu busuioc și pătrunjel.

8 porții

Emilia Nedelciu, București

1 porție conține
300 kcal
20 proteine
10 g lipide
25 g glucide

Sfaturile mele!
Dacă regimul îți permite, la acest preparat este bine-venită o salată de sfeclă roșie coaptă. Dacă îți rămân legume, adaugă-le în supa de carne. Vei avea astfel pregătite, în același timp, 2 feluri de mâncare pentru masa de prânz.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *