Rasol de vită cu legume, găluște și sos alb

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne macră de vită
1 morcov (50 g)
4 cartofi (400 g)
1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
1 legătură pătrunjel

Pentru găluște ai nevoie de:
1 ou
3 linguri griș

Pentru sos ai nevoie de:
250 ml lapte degresat
1 lingură (15 g) făină
1 lingură ulei
1 lămâie
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea și o fierbi timp de 1 oră, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii. Cureți și speli legumele. În oala în care fierbe carnea, pui la fiert rădăcinoasele întregi și cartofii tăiați în sferturi.
Scurgi carnea și legumele, le tai după preferință și le așezi pe un platou, la cald.
2. Bați bine oul, apoi adaugi grișul în ploaie. În supa fierbinte rămasă, fierbi găluștele la foc mic, apoi le scoți cu o spumieră și le așezi pe platoul cu legume și carne.
3. Pentru sos, fierbi 200 ml lapte și adaugi făina dizolvată în laptele rece rămas și sare după indicația medicului. Amesteci să nu se formeze cocoloașe, iar când sosul s-a îngroșat torni uleiul și stingi focul. Pui zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt și omogenizezi sosul. Îl servești în sosieră, alături de rasol și garnitură.

6 porții

Amalia Ciobanu, Roman

1 porție conține:
275 kcal
25 g proteine
8 g lipide
25 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *