Rasol de vită cu prune uscate

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g rasol de vită
150 g prune uscate neafumate
2 lingurițe făină
2 lingurițe zahăr
1 lingură ulei
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi rasolul în apă cu puțină sare. Opărești prunele, apoi le scurgi și le pui la fiert în apă ușor sărată. Într-o tigaie, caramelizezi puțin zahărul și stingi cu apă în care au fiert prunele. Dizolvi făina în 50 ml apă rece și o adaugi împreună cu uleiul, carnea și prunele fierte, peste zahărul caramelizat. 2. Lași mâncarea să dea în câteva clocote, apoi stingi focul și acoperi cratița cu un capac.
3. O servești la masă după 1 oră, timp în care rasolul se pătrunde de gustul dulceag al prunelor.

3 porții

Ștefania Răduță, București

1 porție conține:
345 kcal
25 g proteine
10 g lipide
40 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *