Rasol de vițel cu sos de tarhon

Rasol de vitel cu sos de tarhon_MG_0149_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
315 kcal
35 g proteine
15 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 600 g carne de vițel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 40 g făină
  • 150 g smântână
  • 1 legătură de tarhon

Preparare
1. Pui carnea la fiert în apă rece ușor sărată. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi fierbi carnea până când se înmoaie. Cureți, speli și fierbi legumele separat.
2. Dizolvi făina în 200 ml supă rece. Încălzești restul de supă, iar când dă în clocot, torni făina dizolvată și amesteci încontinuu până se îngroașă sosul. La ultimele 2-3 clocote, adaugi smântâna și tarhonul fin tocat și omogenizezi.
3. Porționezi carnea în felii groase de 1-1 ½ cm. O servești cu garnitura de legume și cu sosul de tarhon.

Irina Ambrozie, Iași

4 porții
1 h 30 min

Rețetă permisă în diabet.

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *