Rață pe varză roșie

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Preparare:
1. Se presară cu sare şi piper 4 pulpe de rață; se călesc 20 min. în 50 g grăsime de gâscă. Se taie solzișori 2. cepe și se călesc în untura rămasă, după ce se scot pulpele. Se adaugă 2 lingurițe de salvie uscată și 1 cățel de usturoi tocat. Deasupra se așază pulpele, se toarnă 150 ml vin roșu şi se dau la cuptor, la foc mic, cca 1 oră.
3. Se călesc 2 cepe tocate; se toarnă 2 linguri oțet balsamic diluat în puțină apă. Se adaugă varză roșie tocată, 2 foi de dafin şi 1 lingură zahăr și se lasă la fiert, la foc mic, aproape 2 ore. Se servește cu pulpele rumenite.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *