Ravioli cu broccoli

Ingrediente 
Pentru aluat
  • 2 ouă mijlocii
  • ½ linguriță sare
  • 3 lingurițe bulion
  • 200 g făină
Pentru umplutură și decor
  • 250 g broccoli
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură ulei
  • 300 ml supă de legume
  • 3 linguri griș
  • 50 g șuncă 
  • 2 ouă
  • măghiran
  • piper 
  • sare 
  • 100 g cașcaval
Preparare
1. Pentru umplutură, fierbi buchețelele de broccoli în supa de legume, apoi le scurgi bine și le zdrobești cu furculița. Tai șunca în cubulețe pe care le frigi puțin într-o tigaie, fără ulei. Tai mărunt ceapa și o călești în ulei. 
2. Când cele trei ingrediente s-au răcit, le amesteci cu ouăle, grișul, maghiran, sare și piper după gust. 
3. Din ouă, sare, bulion și făină, frămânți un aluat tare, asemeni celui pentru tăiței. 
4. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 2 mm și, cu un marginile unui pahar trecute prin făină, tai rondele de 5-6 cm. 
5. Pui câte o linguriță de umplutură pe jumătate dintre rondele. Le acoperi cu rondelele rămase și presezi marginile cu o furculiță, ca să nu se desfacă. 
6. Fierbi ravioli în supa rămasă, timp de 15 minute, la foc mic. Îi servești calzi, presărați cu cașcaval ras. 
 
Leontina Madincea, Timișoara
6 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *