Risotto cu șuncă, ciuperci și caș

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g șuncă
  • 200 g caș proaspăt
  • ½ pahar vin alb sec
  • 2 linguri smântână
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 750 ml supă de pasăre
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde

Preparare
1. Cureți ceapa, ciupercile și usturoiul, apoi le speli bine. Tai ciupercile în felii, ceapa și usturoiul mărunt, iar șunca și cașul în cuburi. Alegi, speli și lași orezul să se înmoaie în apă rece.
2. Călești ceapa și usturoiul la foc mic, în ulei și unt topit. Pui feliile de ciuperci și continui să călești legumele împreună, până când se înmoaie.
3. Scurgi orezul și îl adaugi în vasul cu legume. Stropești cu vin și omogenizezi. Când orezul a scăzut, torni treptat supa caldă, mărești intensitatea focului și fierbi preparatul, amestecând mereu, ca să nu se lipească de baza vasului.
4. Când orezul s-a mai înmuiat, păstrându-și totuși boabele tari, încorporezi smântâna, șunca și cașul. Sărezi și condimentezi orezul după gust și amesteci ușor.
Servești preparatul presărat cu pătrunjel tocat.

Adriana Liliana Hvir, Iași

6 porții
30 min

Sfatul nostru
Pentru ca boabele de orez să rămână „al dente“, fierberea lor nu trebuie să dureze mai mult de 17 minute. Sortimentul de orez folosit pentru risotto nu este cu bob lung, ci un sortiment cu bob rotund, dar cu un conținut mai mare de amidon.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *