Rosbif cu sos de legume

Ingrediente

  • 700 g carne de vițel sau vită
  • 5-6 linguri de făină
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2-3 cartofi
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură bulion
  • 1 pahar vin alb sec
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • condimente

Preparare
1. Speli carnea de vită, o usuci cu un șervet curat și o tai în felii subțiri. Bați feliile cu ciocanul pentru șnițele, le condimentezi după gust, le treci prin făină, le prăjești pe ambele părți în unt topit amestecat cu ulei și le scoți pe o farfurie.
2. Cureți și speli morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa. Tai mărunt ceapa, iar restul de legume le razi fin sau le mixezi cu ajutorul robotului de bucătărie.
3. Înăbuși ceapa în uleiul rămas de la prăjit carnea, adaugi carnea și le fierbi acoperit timp de 10 minute, picurând din când în când câte puțină apă. Pui legumele mixate, torni apă cât să le acopere și le fierbi împreună timp de 1 oră. Din când în când ridici capacul, torni câte puțină apă și amesteci ca să nu se prindă de cratiță.
4. Când carnea a fiert, iar legumele s-au transformat într-un sos omogen, pui bulionul dizolvat în vin, lași sosul să mai scadă la foc mic, îl sărezi și condimentezi după gust.
5. Între timp, cureți cartofii pentru garnitură și îi fierbi în apă cu sare. Servești rosbiful alături de cartofi  natur și smântână.

Ioana Sănducu, Tulcea

Sfatul nostru: Dacă folosești un vin alb demisec, adaugă la sfârșitul fierberii 2 felii de lămâie.

4 porții
1 oră și 30 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *