Roșii cu legume și sos tartar

Ingrediente
  • 4 roșii
  • 2 țeline mici
  • 5 ardei grași mijlocii
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2-3 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 castravete în oțet
  • 100 g maioneză light
  • ½ salată verde pentru decor
Preparare
1. Alegi roșii coapte, dar tari, pe care le speli și le tai câte un căpăcel. Îndepărtezi miezul folosind o linguriță, le presari în interior cu puțină sare și le așezi cu tăietura în jos, ca să se scurgă.
2. Cureți ceapa, usturoiul, ardeii și țelina. Toci mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Razi mare țelina și dai castravetele pe răzătoarea mică. Tai ardeiul în fâșii subțiri.
3. Amesteci maioneza cu ceapa, usturoiul, sare și piper după gust, obținând astfel sosul tartar.
4. Încorporezi în sosul tartar țelina, ardeii și piper după gust. Umpli roșiile cu acest amestec și le așezi pe un platou decorat cu foi de salată verde.
Ștefania Răduță, București
4 porții
20 min
Sfatul nostru
Dacă vrei un sos tartar mai aromat și mai acrișor, poți adăuga zeamă de lămâie sau oțet aromat cu tarhon sau cimbru.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *