Roșii cu sos de smântână și busuioc

Rosii cu sos de smantana si busuioc_MG_9683

Ingrediente
2 cepe
4 căței de usturoi
2 linguri unt
200 ml supă de legume
100 ml vin alb
200 g smântână
1 linguriță făină
1 lingură busuioc verde tocat
½ ardei iute
200 g telemea
12 roșii mici

Preparare
1. Cureți legumele, mai puțin roșiile. Speli toate legumele și le lași să se scurgă puțin. Razi brânza. Toci mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
2. Călești ceapa în untul încins, apoi adaugi ardeiul iute și stingi cu supa fierbinte. Fierbi legumele până mai scade sosul, torni vinul și pui smântâna amestecată cu făina. După câteva clocote, stingi focul și presari busuiocul, sare și piper după gust.
3. Într-un vas de Jena, așezi roșiile și le stropești cu sosul de smântână. Presari deasupra telemeaua și introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru ¼ oră.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

3 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *