Roșii în bulion

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
5 kg roșii
sare

Cum procedezi:
1. Alegi roșii mici, rotunde și coapte, dar tari, le speli și le lași să se usuce. Treci 3 kg de roșii prin separatorul pentru suc de roșii și fierbi sucul cu puțină sare până ajunge la consistența bulionului.
2. Înțepi roșiile rămase în câteva locuri, cu o scobitoare groasă, ca să nu plesnească la fiert. Le așezi în borcane și le acoperi cu bulion. Adaugi 1 linguriță de sare la borcanul de 800 ml, închizi borcanele cu capace metalice și le sterilizezi timp de 75 de minute.

Sfatul meu: Dacă le conservi în borcane de 400 ml, sterilizează-le numai 50 de minute.

Marioara Popescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *