Roșii umplute, cu arome de Provence

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
4-5 roșii mari
60 ml ulei de măsline
2 cepe
3-4 căței de usturoi
150 g ciuperci
câte ½ legătură cimbru, busuioc și tarhon
1 felie de pâine mai veche de 1 zi
200 g cașcaval
100 g kaizer
sare
piper

Preparare
1. Speli roșiile și le tai câte un capac la partea dinspre codiță. Cu o linguriță, scoți miezul roșiilor, apoi presari în interior puțină sare și le lași să se scurgă cu gura în jos.
2. Cureți și speli ciupercile, ceapa și usturoiul. Tai ciupercile în felioare, iar ceapa și usturoiul mărunt. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, călești puțin ceapa și usturoiul, apoi adaugi ciupercile. Continui să le călești până scad, după care le sărezi și condimentezi după gust.
3. După ce legumele s-au răcit, le amesteci cu 150 g cașcaval ras, kaizerul tăiat cubulețe, verdeața fin tocată și miezul de pâine fărâmițat. Umpli roșiile cu acest amestec.
4. Cu uleiul rămas, ungi o formă termorezistentă și așezi roșiile. Introduci roșiile în cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Servești roșiile fierbinți, presărate cu restul de cașcaval ras.

Lujza Piroșka, Tărlungeni, jud. Brașov

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *