Roşii umplute cu brânză şi ciuperci

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 bucată conţine
80 kcal
10 g proteine
5 g lipide
5 g glucide

Ingrediente
8 roşii
1 legătură ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
200 g brânză dulce degresată
2 legături pătrunjel verde
2 albuşuri
2 linguri ulei de măsline
300 g ciuperci champignon proaspete sau 1 conservă ciuperci felii în apă cu sare
sare
piper

Preparare
1.Speli roşiile şi le tai câte un căpăcel la partea de sus. Cu o linguriţă, îndepărtezi cu grijpă miezul pe care îl foloseşti la un alt preparat.
2.Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. Într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins, înăbuşi ceapa, usturoiul şi ciupercile scurse din conservă sau pe cele proaspete, în prealabil curăţate, spălate şi tocate mărunt. Când compoziţia a scăzut, stingi focul şi o laşi să se răcească. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, verdeaţa fin tocată, brânza şi şi piper după gust.
3.Umpli roşiile cu acest amestec, le aşezi într-o tăviţă şi le stropeşti cu 1 lingură de ulei. Le coci timp de 20-25 de minute, la foc mediu.

Doina Tătăranu, Bucureşti

8 bucăţi
1 h



2 comments

  1. Ce reteta faina astaziam sa le fac nepotiilor ca rosiiavemin gradina,brinzadulce am facoto eu proaspata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *