Roșii umplute cu crudități

Rosii umplute_MG_6165

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 8 roșii mijlocii
  • 1 țelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 măr mare
  • 2 linguri maioneză
  • sare
  • 1 lămâie
  • câteva frunze de verdeață
 
Preparare
1. Alegi roșii bine coapte și tari. Le speli și le usuci cu un șervet. Tai fiecăreia câte un căpăcel și, cu ajutorul unei lingurițe, le îndepărtezi miezul. Presari roșiile cu puțină sare în interior

și le lași să se scurgă cu gura în jos.

2. Cureți țelina, morcovii și mărul. Speli țelina și morcovii. Dai țelina și morcovii pe răzătoarea mică, iar mărul pe cea mare, apoi le stropești cu zeamă de lămâie.

3. Amesteci mărul și legumele rase cu maioneza, apoi potrivești de sare și, dacă este nevoie, mai adaugi zeamă de lămâie.

Cu acest amestec umpli roșiile, le ornezi cu frunze de verdeață și așezi deasupra căpăcelele.
 
Ileana Șerban, Balș, jud. Olt
 
8 bucăți
20 min
 
Sfatul nostru!
Cu aceeași salată de crudități poți să umpli și mere sau ardei.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *