Roșii umplute cu fasole verde

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
150 g fasole verde
6 roșii mari
sare
piper alb măcinat
miezul de la 3 felii de pâine
100 g brânză de burduf după gust
30 ml ulei pentru formă

Preparare
1. Tai roșiilor câte un căpăcel la partea dinspre codiță și, cu o linguriță, le scoți mijlocul pe care îl vei folosi la pregătirea altor rețete. Presari roșiile în interior cu sare și le așezi cu tăietura pe un șervet absorbant, să se scurgă.
2. Speli fasolea, o cureți, o tai în bastonașe, apoi o fierbi în apă ușor sărată. Amesteci brânza mărunțită cu fasolea tăiată cubulețe, sare și piper proaspăt măcinat.
Umpli roșiile, după care le pui căpăcelele, apoi le așezi într-o formă termorezistentă, în prealabil unsă cu unt.
3. Coci preparatul în cuptorul încălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.
Le poți servi atât ca aperitiv cald, cât și ca aperitiv rece.
Sonia Miclescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *