Roșii umplute cu pește afumat

Rosii umplute cu peste afumat_MG_7251

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 5-6 roșii mijlocii tari
  • 200 g pește afumat
  • 3 cepe
  • 3 mere
  • 100 g unt
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de pătrunjel pentru decor
 
Preparare
1. Speli roșiile și le tai câte un căpăcel, apoi le îndepărtezi miezul cu ajutorul unei lingurițe și le pui la scurs cu gura în jos.
2. Cureți și speli ceapa și o tai în bucăți. Dezosezi peștele afumat și îl dai prin mașina de tocat împreună cu ceapa și merele curățate de coajă și caseta semințelor.
3. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei și încorporezi treptat amestecul cu pește, amestecând cu o lingură de lemn.
4. Torni zeama de lămâie, apoi sărezi și condimentezi pasta după gust și omogenizezi.
Cu această pastă umpli roșiile și le decorezi cu frunze de verdeață proaspătă.
 
Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea
 
6 bucăți
20 min
 
Sfatul meu!
Dacă dorești, poți adăuga și 2-3 linguri de maioneză în pasta de pește, reducând, însă, cantitatea de unt la jumătate.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *