Roșii umplute cu pui și busuioc

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

4 porții; 300 kcal; 1 h 20 min

Ingrediente
4 roșii mari
1 piept de pui de circa 300 g
150 g smântână degresată
3-4 lingurițe muștar picant
sare
piper alb măcinat
2-3 fire busuioc verde

Preparare
1. Fierbi pieptul de pasăre în apă ușor sărată 40 de minute. Scurgi carnea fiartă, o cureți de oase și pielițe și o mărunțești. Amesteci carnea cu frunze de busuioc fin tocate, smântâna, muștarul, sare și piper după gust.
Păstrezi amestecul în frigider pentru 30 de minute.
2. Speli roșiile și le tai câte un căpăcel la partea dinspre codiță, fără a-l desprinde complet de restul roșiei. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți miezul roșiilor cu multă atenție. Presari roșiile în interior cu puțină sare și le lași să se scurgă pe tăietură.
3. Umpli roșiile cu amestecul de carne, le pui capacele și le decorezi cu frunzulițe de busuioc.
Păștița Curăroiu, Târgu Jiu, jud. Gorj

Sfatul nostru: Alege roșii tari. Pregătește amestecul de seara și umple roșiile dimineața, ca să fie cât mai proaspete.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *