Roșii umplute

Rosii umplute_MG_8840_

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține
75 kcal
5 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 10 roșii mijlocii
  • 400 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • ½ legătură mărar
  • 100 g orez

Preparare
1. Speli roșiile și tai fiecăreia câte un căpăcel. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi miezul roșiilor. Pui la fiert orezul în 250 ml apă. Cureți și speli bine ciupercile. Tai mărunt miezul roșiilor, ciupercile, mărarul și ceapa, în prealabil curățată.
2. Călești puțin ceapa în ulei, apoi adaugi ciupercile și continui să le călești împreună. Când s-au înmuiat ciupercile, pui miezul roșiilor și lași amestecul să scadă la foc mic.
3. Încorporezi orezul și mărarul în compoziția cu ciuperci. Umpli roșiile cu acest amestec și le așezi într-un vas uns cu ulei și le stropești cu apă.  Introduci vasul în cuptor pentru 15 minute. Servești roșiile calde.

Ileana Șerban, Balș, jud. Olt

10 bucăți
40 min

Rețetă permisă în litiază calcică, urică și în glomerulonefrită.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *