
Rostini se prepară asemănător tocineilor românești.
Ingrediente
250 g file somon afumat
Pentru rostini
1 kg cartofi
piper
cimbru
1 ou
35 g făină
200 ml ulei vegetal
sare
Pentru dressing
200 g smântână
½ legătură mărar
½ lămâie
sare
Preparare
1. Decojești cartofii și îi dai pe răzătoarea mare. Îi scurgi bine, presându-i între palme și îi amesteci cu oul, făina, sare și condimente după gust.
2. Din această compoziție formezi mici turtițe plate, pe care le prăjești în tigaia cu uleiul încins, pe ambele părți, până se rumenesc ușor. Le scoți pe hârtie absorbantă.
3. Speli mărarul, îl toci fin și îl amesteci cu smântâna și puțină sare.
Pe un platou, așezi rostini alternând cu feliile de somon și le aduci la masă împreună cu dressingul de smântână.
Voichița-Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud
5 porții
45 min