Ruladă cu măsline

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
800 g carne tocată de vită
4 cepe
4 linguri unt
2-3 felii franzelă
100 ml lapte
500 g măsline, de preferinţă verzi
200 g caş sau cașcaval
½ legătură mărar
½ legătură pătrunjel
4 ouă
2 linguri margarină
1 gălbenuș
sare
piper

Preparare
1. Fierbi 2 ouă tari. Înmoi feliile de pâine în lapte. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în unt încins. Scoți sâmburii măslinelor şi le tai felii. Dai cașcavalul pe răzătoare și tai în sferturi ouăle fierte.

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

2. Amesteci carnea cu pâinea stoarsă, ceapa călită, ouăle crude, sare și piper supă gust. Pe o folie de aluminiu sau pe hârtie de copt unsă cu 1 lingură de margarină, întinzi compoziția în strat de 7-8 mm, sub forma unui dreptunghi. În mijlocul dreptunghiului, pe lungime, presari ¾ din cașcavalul ras, iar deasupra aşezi crenguţele de mărar şi pătrunjel, sferturi de ouă fierte și măsline. Rulezi ajutându-te de folie, ambalezi bine capetele foliei şi pui rulada într-o formă termorezistentă unsă cu margarina rămasă.
3. Coci rulada la foc mediu, timp de 45 de minute. O despachetezi cu grijă, o ungi cu gălbenuş şi presari deasupra restul de cașcaval. O mai laşi în cuptor timp de 5 minute. După ce s-a mai răcit, o tai în felii de 2 cm grosime.

Dana Varga, Dej, jud. Cluj

12 porţii
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *