Ruladă cu miel, capere și ciuperci

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente
1 ½ kg pulpă de miel fără os
150 ml vin alb
50 ml apă minerală
făină cât cuprinde
6 ouă
2 morcovi
2 cartofi
200 g ciuperci
100 g capere
2 linguri muștar
1 linguriță condiment din legume uscate
30 ml ulei
1 legătură mărar 
100 g cașcaval 
piper 
sare
400 g smântână
Preparare
1. Cureți și speli legumele. În 3 vase diferite pui la fiert 2 ouă, cartofii în coajă și morcovii întregi. 
2. Din 3 ouă, apa minerală și făină cât cuprinde, faci un aluat moale, din care coci pe rând două clătite mari, într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei. 
3. Cureți de coajă cartofii și ouăle fierte. Tai în cubulețe cartofii, morcovii și ouăle.  
4. Dai carnea prin mașina de tocat. O amesteci cu un ou bătut, vinul, mărarul tocat, condimentul din legume, sare și piper după gust. 
5. Așezi pe masă clătitele, una în prelungirea celeilalte, suprapunându-le puțin. Le ungi cu muștar, întinzi carnea și presari caperele, ciupercile tocate, ouăle fierte, cașcavalul ras, cartofii și morcovii. Rulezi și prinzi marginile cu scobitori, ca să nu se desfacă. 
6. Așezi rulada într-o tavă unsă cu ulei. O introduci în cuptorul încins, la foc mijlociu, pentru 30 de minute. O servești caldă, cu smântână.
 
Monica Antoniciuc, Galați
 
20 felii
1 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *