Ruladă cu migdale și căpșuni

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

16 porții, 250 kcal, 6 h

Ingrediente
Pentru blat
4 ouă, 140 g zahăr
25 g unt, 40 g făină
20 g fulgi de cocos
100 g migdale fin măcinate
4 albușuri
Pentru cremă
300 g căpșuni
120 g zahăr
½ lămâie
10 g gelatină
4 gălbenușuri
½ pahar vin spumant
200 g smântână
Pentru decor
2 linguri gem de căpșuni
2 linguri fulgi de migdale

Preparare
1. Pentru aluat, mixezi 4 ouă cu 70 g zahăr, adaugi treptat untul topit și răcit, făina, fulgii de cocos, migdalele și amesteci. Încorporezi albușurile bătute spumă cu zahărul rămas și omogenizezi delicat. Torni compoziția în tava de 30×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă. Coci blatul 10-15 minute, la 190°C, până când se rumenește ușor pe margini. Îl răstorni pe hârtie de copt și rulezi ușor, cu tot cu hârtie.
2. Pentru cremă, speli căpșunile, le cureți, le tai felioare, le presari cu 20 g zahăr și le stropești cu zeamă de lămâie. Mixezi gălbenușurile cu 50 g zahăr, coaja rasă de lămâie și vinul și fierbi crema la bain-marie, până se îngroașă. Înmoi gelatina în puțină apă rece, iar după 10 minute, o topești la bain-marie și o adaugi în crema călduță. Bați smântâna cu 50 g zahăr și adaugi frișca în cremă, când aceasta s-a mai răcit. Încorporezi fructele în cremă. Desfaci blatul și îl ungi cu cremă, apoi rulezi din nou.
3. Porționezi rulada după ce ai păstrat-o la rece 4 ore. O poți decora cu gem și fulgi de migdale.
Ionela Patrichi, Roman, jud. Neamț



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *