Ruladă cu piept de pui

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
700 g piept de pui dezosat și fără pieliță
4 ouă
2 linguri muștar cu hrean
200 g margarină
1 ardei gras roșu
1 ceapă
2 foi de dafin
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl fierbi timp de 30 de minute, în apă ușor sărată, împreună cu foile de dafin și ceapa curățată și spălată.
2. Între timp, fierbi ouăle tare, le cureți de coajă și le sfărâmi cu furculița. Speli și toci fin pătrunjelul. Freci spumă 50 g margarină cu muștarul, apoi adaugi pătrunjelul.
3. Scurgi carnea fiartă și o treci de două ori prin mașina de tocat. Cureți, speli și tai ardeiul în cubulețe. Amesteci margarina rămasă cu ardeiul, carnea, sare și piper după gust.
4. Pe un celofan, întinzi uniform compoziția din piept de pasăre, iar deasupra pui umplutura cu ouă. Rulezi strâns cu ajutorul celofanului și dai rulada la frigider pentru cel puțin 1 oră.
5. O tai în felii groase de aproximativ 2 cm și o servești pe un platou decorat cu foi de salată verde.

20 felii
1 h 30 min

Dănuța Straton, Berca, jud. Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *