Ruladă de carne cu hrean

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne de vită
500 g carne de porc
5 rădăcini de hrean
1 morcov
1 păstârnac
300 g unt
8 ouă
1 legătură pătrunjel
1 ceapă
1 lingură ulei
1-2 linguri oțet
curry
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea și o tai în bucăți. Cureți și speli morcovul, păstârnacul și ceapa.
2. Fierbi carnea împreună cu zarzavatul timp de 30 de minute, apoi le lași să se răcească. Dai carnea de două ori, prin mașina de tocat. Amesteci pasta de carne cu 200 g unt, sare și condimente după gust.
3. Fierbi ouăle tari, le răcești și le cureți, apoi le toci. Tai mărunt pătrunjelul. Amesteci ouăle cu 1 lingură cu unt, pătrunjelul, curry, piper și sare după gust.
4. Cureți și razi fin rădăcinile de hrean. Amesteci hreanul cu oțetul, untul rămas și un praf de sare.
5. Pe un celofan uns cu ulei, întinzi carnea în strat gros, iar deasupra pui pasta cu ouă și pe cea cu hrean.
Rulezi cu ajutorul celofanului. Dai rulada la rece până a doua zi, când o poți tăia în felii groase de 2-3 cm.

20 felii
Timp de preparare: 1 oră
Timp de așteptare: 12 ore

Alina Almaghe, Babadag, jud. Tulcea

Sfaturile noastre:
Pentru o digerare mai ușoară a preparatului, dar și pentru mai multă aromă, adaugă în pasta de carne și alte plante aromatice: maghiran, busuioc, cimbru.
Dacă folosești hrean conservat în oțet, scurge-l bine înainte de a-i adăuga untul. Nu înlocui în niciun caz untul cu margarină tartinabilă!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *