Ruladă de cartofi cu ton

Rulada de cartofi cu sos IMG_7472_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 conserve ton în suc propriu
  • 1 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 300 g măsline
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei
  • sare

Preparare
1. Cureți cartofii, îi speli, îi tai și îi pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 15 minute.
2. În timp ce fierb cartofii, cureți ceapa și o tai julien, scoți sâmburii măslinelor și le tai în felii. Înăbuși timp de 5 minute ceapa și măslinele cu uleiu și puțină apă.
3. Scurgi apa în care au fiert cartofii, îi zdrobești, îi amesteci cu puțină zeamă și faci un piure mai tare, pe care îl sărezi după gust și îl întinzi pe o folie presărată cu făină.
4. Scurgi tonul din conserve și îl mărunțești cu furculița. Așezi ceapa și măslinele peste piure, apoi un strat de ton mărunțit și rulezi cu ajutorul foliei. Ca să-și păstreze forma, o tai în felii după cel puțin 15 minute. O așezi pe un platou și o decorezi cu măsline.

Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

10 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *