Ruladă de curcan cu fulgi de ovăz

Rulada de curcan cu fulgi de ovaz_MG_8873_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 felie conține:
200 kcal
20 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 800 g piept de curcan
  • 1 ceapă mijlocie
  • 150 ml lapte degresat
  • 150 g fulgi de ovăz
  • 2 ardei diferit colorați
  • 2 ouă
  • 50 g bulion de tomate
  • 1 praf de piper
  • sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Pui fulgii de ovăz într-un castron și îi opărești cu laptele. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o dai prin mașina de tocat. Speli ardeii și ceapa, apoi le cureți. Tai ardeii cubulețe, iar ceapa în rondele.
2. Amesteci într-un castron carnea, fulgii, ardeii, piperul și ouăle. Sărezi amestecul după recomandările medicului. Într-o tavă de chec unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt, pui compoziția în strat uniform.
3. Torni deasupra bulionul, presari inelele de ceapă și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.
Porționezi rulada după ce s-a mai răcit.

Maria David, Craiova

12 felii
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *