Ruladă de porc cu ficat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
400 g ficat de porc
1 kg pulpă de porc
200 g mușchi file afumat
1 ligură muștar
1 ceapă
3 căței de usturoi
2-3 linguri ulei
100 g măsline fără sâmburi
2 felii franzelă
½ linguriță condimente uscate (cimbru, oregano)
2 ouă
200 ml vin alb
1 linguriță piper boabe
piper măcinat
sare

Cum procedezi:
1. Speli ficatul și îl pui la fiert pentru 10 minute, în apă cu boabele de piper.
2. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o crestezi pe lungime, apoi o bați pe ambele părți, cu ciocanul pentru șnițele. Presari carnea cu sare și condimente, o ungi pe o parte cu muștar și o dai la rece până pregătești umplutura.
3. Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Le călești în ulei, stingi cu puțină apă și le lași să fiarbă înăbușit, timp de 5 minute.
4. Înmoi pâinea în apă. Tai în cubulețe mușchiul file. Bați ouăle cu sare și piper după gust.
5. Amesteci ficatul tăiat în fâșii cu mușchiul, franzela stoarsă, ceapa răcită, 2-3 linguri cu vin, ouăle bătute și măslinele.
6. Așezi umplutura de-a lungul feliei de carne, într-o margine și rulezi strâns. Legi ruloul cu ață.
7. Așezi rulada într-o tavă unsă cu ulei, torni restul de vin diluat cu apă și introduci tava în cuptorul încins, pentru 1 oră și 15 minute. Din când în când, stropești ruloul cu sosul din tavă și îl întorci.
8. Când rulada este gata, îndepărtezi ața. Tai ruloul în felii numai după ce s-a mai răcit. Îl aduci la masă împreună cu garnitura preferată și murături.

15 felii
Timp de preparare: 2 ore

Loredana Burbulea, Bacău

Sfatul nostru: Adaugă și alte condimente în apa în care fierbi ficatul: câteva boabe de coriandru și ienibahar, 2 foi de dafin, o rămurică de cimbru.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *