Ruladă din carne cu ficat

Foto: Elena Tanasescu - Burda România
Foto: Elena Tanasescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g carne macră de mânzat
100 g ficat de vită sau pasăre
1 gălbenuș
50 ml suc de roșii
1 morcov
1 legătură verdeață
1 lingură ulei de măsline
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea și ficatul și le usuci cu un șervet. Cureți și speli morcovul. Fierbi ficatul împreună cu morcovul, le scurgi, iar când s-au răcit, le toci mărunt și le amesteci cu verdeața tocată mărunt, gălbenușul și puțină sare.
2. Tai carnea în felii ca pentru șnițele, pe care le bați bine, pe ambele părți. Așezi umplutură în marginea feliilor de carne, rulezi strâns și legi rulourile cu sfoară sau le prinzi cu scobitori.
3. Pui rulourile într-un vas termorezistent uns cu ulei, torni sucul de roșii diluat și dai vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. Servești rulada cu garnitură de piure de cartofi.

3 porții
1 h

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

1 porție conține:
270 kcal
30 g proteine
15 g lipide
5 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *