Ruladă în trei culori

Rulada_MG_2668_Ingrediente

  • 500 g șuncă slabă de pui
  • 12 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g cașcaval
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 2 linguri muștar

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, le răcești forțat și le decojești, apoi le dai pe răzătoarea fină.
2. Dai șunca prin mașina de tocat sau o mărunțești cu ajutorul robotului de bucătărie. Razi fin cașcavalul. Speli pătrunjelul, iar după ce se scurge, îl tai cât mai mărunt.
3. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei. Îl împarți în trei părți egale. Amesteci o treime cu pasta de șuncă, o altă treime cu pătrunjelul, cașcavalul și 1 linguriță de muștar, iar cantitatea rămasă, cu ouăle fierte, muștarul rămas și sare după gust.
4. Ungi cu unt o folie de plastic. Întinzi uniform pasta cu ouă, pui deasupra pasta cu pătrunjel și acoperi cu pasta cu șuncă. Rulezi strâns, ajutându-te de folie și introduci ruloul în frigider, pentru 40 de minute.
5. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tai felii de ruladă cu grosimea de 2 cm și le așezi pe felii de pâine prăjită. Le decorezi cu măsline.

Lujza Piroska, Tărlungeni, jud. Brașov

20 porții
1 h

Rețetă pentru copiii mai mari de 2 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *