Ruladă Topik


Ingrediente
  • 500 g năut
  • 2 cartofi
  • Pentru umplutură
  • 400 g miez de nucă
  • 1 borcan (400 g) tahân
  • 6 cepe mari
  • 50 ml ulei 
  • 100 g coacăze deshidratate
  • 4 linguri muguri de pin
  • ienibahar măcinat
  • chimen măcinat
  • scorțișoară 
  • piper alb măcinat
  • sare
  • boia de ardei
  • 2 lămâi
2-3 linguri ulei de măsline
 
Preparate
1.Pui năutul la înmuiat de seara. A doua zi, schimbi apa și fierbi năutul timp de 2 ½ ore, până când bobul se înmoaie. Îndepărtezi periodic cojile care se ridică la suprafață. Separat fierbi cartofii, în prealabil curățați și tăiați în jumătăți. 
2.Scurgi bine năutul și îl pasezi sau îl dai prin mașina de tocat împreună cu cartofii. Amesteci pasta cu 2 linguri tahân, 2 linguri ulei, sare și piper după gust. O întinzi pe o folie de plastic unsă cu ulei, în strat uniform, cu grosimea de cel mult 1 cm. 
3.Cureți ceapa, o tai solzișori și o pui la cuptor într-o tavă cu puțină apă, să se înmoaie. Macini fin nucile. Amesteci într-un castron ingredientele pentru umplutură: ceapa, coacăzele uscate, tahânul rămas, mugurii de pin și nuca. Condimentezi umplutura după gust. 
4.Așezi cu lingura umplutura într-o margine, pe lungime, în strat gros. Rulezi strâns ajutându-te de folie și ambalezi rulada în folie și închizi rulada la capete. O introduci în frigider pentru 1-2 ore. 
5.O servești tăiată în felii groase de 2-3 cm, stropite cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline și presărate cu boia. 
 
Sfaturile mele
Coacăze uscate găsești la magazinele cu produse naturale, iar muguri de pin și tahân (pastă de susan) la magazinele cu produse arabe sau turcești. 
 
Nadia Kevorkian, București
 
20 felii
4 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *