Ruladă vieneză

Ingrediente

  • 750 g carne de porc
  • 100 g slănină
  • 1 felie de pâine
  • 50 ml lapte
  • 2 cepe
  • 6 lingurițe ulei
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 1 legătură verdeață
  • 1 vârf cuțit de scorțișoară
  • 3 cuișoare
  • 2 linguri cimbru
  • piper
  • sare

Preparare
1. Înmoi pâinea în lapte. Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși în 3 lingurițe ulei, până se înmoaie.
2. Speli carnea, o usuci cu un șervet curat și o cureți de eventualele pielițe. Tai slănina și carnea în cuburi și le dai prin mașina de tocat, apoi le amesteci cu pâinea stoarsă, două gălbenușuri, un albuș, scorțișoara, cuișoarele pisate, ½ din verdeața fin tocată, cimbrul, piper și sare după gust. Aduni carnea sub forma unei rulade groase pe care o treci prin făină.
3. Bați albușul rămas cu sare, piper și 1 linguriță ulei.  Ungi cu uleiul rămas și tapetezi o tavă de chec cu restul de făină. Așezi rulada în tavă, o ungi cu albușul bătut și o presari cu verdeața rămasă.
4. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute. Când rulada s-a mai răcit, o tai în felii groase de 3-4 cm. O servești caldă, alături de un sos de alb cu mărar și ciuperci.

Maria Călin, Oltenița, jud. Călărași
8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *