Rulade de dovlecei și vinete

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

4 porții, 330 kcal, 1 h

Ingrediente
1 vânătă
1 dovlecel
2-3 roșii uscate conservate 
în ulei
500 g cremă de brânză
2 gălbenușuri
1 cățel de usturoi
1 lingură oțet
1 lingură ulei cu aromă 
de rozmarin
sare
piper alb măcinat
2 fire rozmarin verde
50 g măsline
1 lingură ulei pentru uns vasele

Preparare
1. Decojești dovlecelul și vânăta și le tai partea dinspre cotoare.
Tai legumele pe lungime, în felii subțiri, pe care le presari cu puțină sare.
Frigi puțin dovleceii, până când își schimbă culoarea și se înmoaie puțin.
Speli feliile de vinete, le scurgi pe șervete absorbante și le frigi, de asemenea, pe grătarul uns cu un șervet îmbibat în ulei.
2. Mixezi în blender crema de brânză, roșiile tăiate, usturoiul curățat, uleiul aromat, gălbenușurile și oțetul, până obții o pastă omogenă. O sărezi și condimentezi după gust.
3. Ungi feliile de legume cu brânză, le rulezi și le prinzi cu scobitori. Le așezi pe verticală, unele lângă altele, într-un vas termorezistent uns cu ulei și le coci la foc mediu, pentru 25 de minute. Le decorezi cu măsline și rozmarin și le servești alături de pasta de brânză rămasă.
Cristina Nedelcu, Caransebeș, jud. Caraș-Severin



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *