Rulou de clătite umplute cu șuncă și legume

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente

Pentru aluat
2 ouă
300 ml lapte
100-150 g făină
piper
sare
30 g unt
20 ml ulei

Pentru umplutură
250 g șuncă
100 g cașcaval, de preferință afumat
câte 1 ardei roșu, verde și galben
piper
sare

Preparare
1. Ca să obții un aluat omogen, fără cocoloașe, mixezi ouăle cu puțină făină, după care pui alternativ cantități mici de lapte și făină. Sărezi și condimentezi aluatul după gust și îl lași să se odihnească 20 de minute.
2. Topești într-o tigaie untul și uleiul, apoi le scurgi. Încingi tigaia unsă și coci pe rând clătitele. Înainte de fiecare, ungi tigaia cu ajutorul unui șervețel înmuiat în grăsime.
3. Cureți și speli ardeii. Tai ardeii în fâșii, iar șunca în felii subțiri. Razi mare cașcavalul.
4. Pe o folie de aluminiu sau pe hârtie de copt unsă, pui un strat de clătite, apoi șuncă și ardei. Presari cașcaval, piper și sare după gust. Rulezi cu ajutorul foliei și așezi ruloul în tavă, în cuptorul încins, la foc mediu, pentru ¼ oră.
Îl despachetezi după ce s-a mai răcit, îl porționezi și îl consumi ca aperitiv cald.

Ileana Ursache, Focuri, jud. Iași

8 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *