Rulou de curcan cu morcovi și praz

Friptura de curcan cu sos, umplut cu branza_MG_0137

Ingrediente
• 1 1/2 kg piept de curcan
• 600 g praz
• 100 g brânză topită
• coaja de la 1 lămâie
• 50 g unt
• 1 ceapă
• 500 g morcovi
• 100 g smântână
• 1-2 lingurițe amidon
• 1-2 lingurițe muștar
• 2-3 lingurițe zeamă de lămâie
• piper
• sare

Preparare
1. Cureți și speli prazul, ceapa și morcovii. Tai un fir de praz în bucăți mari, pe care le opărești timp de 1 minut. Speli pieptul de curcan, îl usuci cu un șervet și îl tai în felii mari, subțiri.
2. Repartizezi brânza și o întinzi în strat subțire pe feliile de carne. Presari coaja de lămâie, sare și piper și așezi într-un capăt bastonașele de praz.
Rulezi carnea, legi rulourile cu sfoară și le așezi într-o tavă cu 30 g unt topit, o ceapă tăiată în jumătate și 400 ml apă.
3. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit și coci rulourile timp de 1 1/2 h, la foc mic spre mijlociu. La fiecare 10 minute, scoți tava, stropești friptura cu sos și mai torni apă, dacă este cazul.
4. Pentru garnitură, tai restul de praz în bucăți, iar morcovii rondele. Le înăbuși în untul rămas, până se pătrund.
5. Când rulourile sunt gata, strecori sosul și îl pui la fiert împreună cu amidonul și smântâna dizolvate în 150 ml apă rece.
Amesteci încontinuu, iar după un minut, stingi focul și condimentezi sosul cu zeama de lămâie, muștarul, sare și piper după gust.

Laura Mihaela Crețu, Hațeg, jud. Hunedoara

10 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *